Waarom trainingsprogramma’s niet werken

We weten allemaal dat de meeste verbeter-, verander- en trainingsprogramma’s niet werken. Na afloop van de programma’s zien we vaak kortstondige verbetering, maar daarna vervalt iedereen weer snel in het oude, ongewenste gedrag.

Dit komt omdat de meeste programma’s nog altijd van bovenaf kunstmatig zijn opgelegd. Bedoeld om en negatieve situatie, van bijvoorbeeld een fusie, op te lossen. Het programma stuurt aan op een gewenste verandering, zonder dat de deelnemer voelt dat het een verbetering is. Daarbij wordt alleen de connectie gemaakt met het hoofd. Alleen als mensen
met hoofd én hart aangesloten worden, behoort blijvende verandering tot de mogelijkheden.

Gedeeld eigenaarschap

Bij SPARK maken we de medewerkers niet alleen deelgenoot van verandering: we maken ze ook mede-eigenaar van verbetering. Ze gaan zich deelgenoot voelen van een nieuwe, positieve beweging, die ook voor hen leidt tot een prettigere organisatie. Een organisatie die daardoor beter gaat presteren. Blijvende verandering is niet te creëren door het volgend van een paar inspirerende activatiesessies. Daarvoor is blijvende aandacht nodig. Liefst met een werkbare tool die zorgt dat je in directe verbinding staat met je mensen. Die voeding geeft voor verdere verbetering. Daarom heeft SPARK een eigen online ‘cloud’ platform gecreëerd. Een platform dat bindt en boeit. Teams maar ook individuen vanuit doelen aanjaagt tot verbetering.